Kadın gerillalardan görkemli 8 Mart kutlaması

Kadın gerillalardan görkemli 8 Mart kutlaması

Medya Savunma Alanları’nda yüzlerce YJA STAR gerillası 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü görkemli tören ve etkinliklerle kutladı.

8 Mart kutlamalarına askeri törenle başlayan gerillalar YJA STAR Anakarargah komutanı Delal Amed’in konuşması ardından, kısa bir toplantı yaptı.

Konuşmaların tamamlanması ardından YJA STAR komutanlarınca tüm gerillalara sloganlar eşliğinde, Paris’te katledilen Sakine Cansız’ın fotoğrafları, çiçeklerle birlikte dağıtıldı. Ardından, 8 Mart’a dair hazırlanan gösteriler sunuldu.

YJA STAR gerillaları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Medya Savunma Alanları’nda gerçekleştirilen görkemli törenle kutladı. Kutlamaya,  aralarında YJA Star Anakarargah komutanı Delal Amed, HPG Askeri Konsey üyelerinden Nalin Dılpak, Koçerin Amed ve YJA STAR komutanlarından Aze Malazgirt’in bulunduğu yüzlerce kadın gerilla katıldı.
Kutlama, Kürdistan ve dünya kadın özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anıldığı saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu ardından YJA STAR Anakarargah Komutanı Delal Amed bir konuşma yaptı.

Bu yıl ki 8 Mart etkinliklerini İmralı direnişini selamlama ve Paris’te Katledilen üç devrimci kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez şahsında tüm kadın direnişçilere atfedildiğini belirten Delal Amed, Ortadoğu’da halkların sergilediği mücadeleye ve özelde de Kürdistan’da gerçekleşen devrime kadın özgürlük mücadelesinin öncülük ettiğini kaydetti.  
Delal Amed, 2012 yılında Kürdistan’da halkın özgürlüğü için her yerde ayaklandığını ve yaşanan bu devrim süreçlerinin kadın öncülüğünden kopuk ele alınamayacağını belirterek şöyle dedi;

“Reber Apo’nun felsefesinde kadın özgürlüğü olmadan, toplumların da özgürlüğü olamaz. Bu felsefe tüm halklar için bir aydınlanma olduğu gibi halk bu temelde kadın öncülüğünde mücadelesini yürüttü. Özelliklede Kürdistan’da kırk yıldır yürütülen mücadelede Sara (Sakine Cansız) gibi arkadaşların yaptığı öncülükle, Kadın özgürlük mücadelesi rengini tüm Kürt özgürlük mücadelesine vermiştir. Devrimci halk savaşı hamlesi sürecinde de, devrimsel bir süreçle oldukça çetin bir mücadele yürütülmüştür.”

Konuşmasının devamında önümüzdeki sürece yaklaşımlarını da vurgulayan Delal Amed, “2012 yılında açığa çıkan devrimsel gelişmeleri, 2013 yılında daha da yükselterek başarıya götüreceğiz. Bu yılın daha çetin bir mücadele yılı olarak geçeceğini, Sakine Arkadaşların uğradıkları saldırı gerçeği karşısında gösterdikleri direniş bize göstermiştir ve bu bizim için de bir emirdir. Yine 2012 yılında devrimci hamleye öncülük eden Rojin Gevda, Rewan Cilo, Arjin Garzan komutanlarımızdan aldığımız emri, bu yıla cevap verme, görevlerimizi başarma olarak yerine getireceğiz” dedi.

Mücadelelerinin başarısına inançlarını da paylaşan Delal Amed,  “Bu emrin bilinciyle yaklaşmamız halinde Kürdistan’da özgürlüğü kazanacağız, kadın mücadelesini başarıya ulaştırarak, bölge halklarının mücadelesine öncülük edeceğiz” dedi.

Delal Amed son olarak 8 Mart günü vesilesiyle, İmralı direnişini selamladıklarını, tüm kadınların, Kürt analarının ve arkadaşlarının 8 Martını kutlayarak, başarı dileklerini dile getirdi.

Yapılan konuşmalar ardından, YJA STAR komutanlarının Sakine Cansız’ın hazırlanan resimlerini ve gerillaların topladıkları nergizleri tek tek arkadaşlarına dağıtmaları gerillalarda heyecanlı ve duygulu anlar yaşanmasına yol açtı.

Tören ardından moral etkinlikleri yapıldı. Kadın gerillalar hazırladıkları tiyatrolarının yanı sıra, skeç ve korolarıyla hem 8 Mart direnişini hem de mücadele değerlerini bir kez daha andılar. Oldukça coşkulu ve görkemli geçen kutlamalarda gerillalar, Sakine Cansız üzerine besteledikleri şarkılarını da söylediler.
Hazırlanan programın sonunda kadın gerillalar 8 Mart kutlamalarını toplu halayla sonuçlandırdılar.