YENİLENDİ

Karabağ-Azerbaycan sınırında çatışmalar sürüyor

Karabağ savunma güçleri ile Azerbaycan ordu güçleri sınır hattının güney güneydoğu ve kuzeybatı hatlarında çatışıyor. Çatışmanın yaşandığı bölgelerde her iki taraftan da çok sayıda ölü olduğu bilgisine ulaşıldı.

Gece karşılıklı olarak mevzilenmiş her iki askeri gücün çatışmaya başladığı çatışmada piyade güçlerinin yanı sıra ağır silahlar ve hava gücünün de kullanıldığı bildirildi. Ermenistan kaynakları, Martuni hattında Azerbaycan güçlerinin MM-21 tipi Grad füzeleri ile yaptıkları saldırıya devam ettiğini, saldırıda 12 yaşındaki Vaghinak Grigoryan’ın hayatını kaybettiğini çok sayıda sivilin de yaralandığını bildirdi. Sivil yerleşimleri de hedef alan saldırı yerel saat ile 08:30 da gerçekleşti.  

Dün geceden beri yaşanan çatışmalarda 12 Azeri askerin öldüğü belirtildi. 

ÇATIŞMALAR CEPHE HATTINA YAYILIYOR

Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın sözcüsü Artrun Hovhannisyan’ın verilerine göre; şu ana kadar Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Mrav Dağının doğu istikametinde 1 Mi-24/35 saldırı helikopteri kaybetti. Cephenin farklı bölgelerinde de 1 tank ve insansız hava aracı Karabağ savunma kuvvetleri tarafından imha edildi.

Ermenistan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı Basın Servisinin Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Savunma Ordusuna dayandırdığı açıklamalarında;  “Hasmın (Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri) sabotaj-keşif grubu Levonarkh yerleşim birimi çevresinde Savunma Ordusu (Karabağ Savunma Ordusu) özel birimlerince tespit edilerek imha edildi,  hasım sahada cesetlerini bırakarak geri çekildi” denildi.

Çatışma bölgesinde her iki gücün de askeri bölgeleri ağrı topçu ve roket sistemleri ile vurarak baskı altına aldığı, çatışmalara hava gücünün de katıldığı aktarıldı. Azeri kaynaklara göre, çatışmalarda 12 Azeri askeri öldü.