Karaşi'de bombalı saldırı: en az 23 ölü

Karaşi'de bombalı saldırı: en az 23 ölü

Pakistan'ın Karaşi kentinde Pazar akşamı düzenlenen bombalı saldırıda en az 23 kişi hayatını kaybederken, onlarcası yaralandı.

Polis kaynakları, patlamanın Şii Müslüman azınlığın yaşadığı Abbas Town mahallesinin girişinde, bir Sünni Camisi'nin yakınlarında meydana geldiğini bildirdi.  Bu nedenle saldırının hedefi konusu henüz bir netlik kazanmadı.

Karaşi'nin başkenti olduğu Sind eyaletinin polis şefi Fayaz Lughari, AFP'ye yaptığı açıklamada "En az 23 kişi öldü, 50'den fazlası yaralandı" dedi.  Bilançonun ağırlaşmasından endişe ediliyor.

Ölü ve yaralılar arasında kadın ve çocukların da olduğu bilgisi verildi. Patlamada iki bina tahrip oldu.  Bombanın bir aracın içine yerleştirdiği belirtiliyor. Yetkililer bombanın uzaktan kumanda ile mi patlatıldığı yoksa zaman ayarlı mı olduğunu tespit etmeye çalışıyor.  Bu patlamayı takiben ikinci bir patlama daha yaşandı ancak, ikinci patlamanın neden kaynaklandığı henüz netleştirilemedi.

Pakistan Devlet Başkanı Raja Pervez Eşref, olay yerinde tam bir soruşturma yürütmesini istedi.

Pakistan'ın ekonomi metropolü olan Karaşi'de 18 milyon kişi yaşıyor. Kentte siyasi, etnik ve ekonomik  gerilimlerin arasında sık sık bombalı saldırlar ve cinayetler yaşanıyor. Geçen yıl sadece Karaşi kentinde 2 bini aşkın kişi öldürüldü.