Londra’da ölü sayısı yükseliyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da dün gece meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 7 oldu. 3 saldırganda polis tarafından öldürülmüştü.

Londra polisi, kentin merkezindeki London Bridge ve köprü yakınlarındaki Borough Market'ta dün gece düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye çıktığını, en az 48 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Daha önce 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Londra Polis Müdürü Cressida Dick, saldırganların kimliklerinin henüz belirlenmediğini söyledi. Üç saldırgan olaydan hemen sonra polis tarafından öldürülmüştü.

Saldırı sonrası durumun "kontrol altına alındığını" belirten Dick, soruşturmanın hızlı ilerlediğini ve önemli kaynaklara ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

Bu arada Fransa Dışişleri Bakanlığı, dört Fransız vatandaşının da yaralılar arasında olduğunu doğruladı. Avusturalyalı yetkililer, iki vatandaşlarının saldırı sırasında bölgede olduğunu ve birinin hastanede tedavisi gördüğünü açıkladı.

DÜNYADAN TEPKİLER

Bu arada saldırıya ilişkin dünyadan tepkiler yağmaya devam ediyor.  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere'nin her zamankinden de fazla yanında olduklarını söyledi.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, dualarının İngiltere halkıyla olduğunu ve dayanışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de, "sınırları aşarak dehşet ve yası bir olarak yaşadıklarını" söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, Rus liderin "İngilizlere en derin başsağlığı dileklerini ilettiği ve saldırıyı kınadığını" ifade etti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Twitter'dan yaptığı açıklamada gelişmeleri izlediklerini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump ise, "ABD, İngiltere ve Londra için ne gerekiyorsa yapmaya hazır. Sizinleyiz. Tanrı sizi korusun" dedi.

Trump, daha önce uygulamaya koyduğu ancak federal mahkemeler tarafından iptal edilen seyahat yasağını bir kez daha savundu.