Londra'daki saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Londra Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Üç saldırgan ise polis tarafından öldürüldü.

İlk gelen bilgilere göre Londra Köprüsü üzerinde beyaz renkli bir minibüs gece saatlerinde yayaların arasına daldı. Minibüs buradan Borough Market'e kadar insanlara çarparak ilerledi. Daha sonra üç erkek minibüsü terk ederek çevredeki insanlara bıçakla saldırdı.

Saldırı sonucunda 6 kişini hayatını kaybederken 30'dan fazla kişi ise yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğu bildiriliyor.

Metropolitan Polisi saldırı ihbarının gelmesinin üzerinden 8 dakika geçmesinin ardından üç saldırganın da polis tarafından vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Polis saldırganların kendilerine müdahaleyi engellemek için sahne intihar bombacısı yelekleri giydiğini de duyurdu.

23 Mart'ta Westminister'da yaşanan bir araçlı saldırıda ise 5 kişi ölmüş ve çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Saldırganın Türkiye'den gittiği ortaya çıkmıştı.

GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILACAK

İngiltere Başbakanı Theresa May Perşembe günü yapılacak erken genel seçim öncesi kampanyasını yarıda keserek Londra'ya döndü. May bugün güvenlik komitesi Cobra'yı toplayacak.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan saldırıları, "korkakça" olarak nitelendirdi ve kınadı. Khan, hiçbirşeyin bu tip barbarca eylemleri meşru kılamayacağını söyledi.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de saldırıları "zalimce ve şok edici" olarak nitelendirdi. Corbyn Twitter hesabına, "Kurbanları ve ailelerini düşünüyorum. Acil yardım birimlerine teşekkür ederim" diye yazdı.