Lufthansa Technik binlerce çalışanın işine son verecek

Son 2 yıldır pilotların grevleriyle gündemde olan Alman şirketi Lufthansa, binlerce çalışanını işten çıkarmayı ve ücretlerde kesintilere gitmeyi planlıyor.

Son 2 yıldır pilotların grevleriyle gündemde olan Alman şirketi Lufthansa, binlerce çalışanını işten çıkarmayı ve ücretlerde kesintilere gitmeyi planlıyor. 

Der Spiegel dergisinin bu haftaki sayısında yer alan habere göre, Hamburg’da bulunan Lufthansa Technik adlı merkezde en az 2 bin 100 çalışanın işine son verilecek. İddiaya göre, revizyon bölümünde görevli 400 kadar çalışan ile motorların denetiminde görevli bin 700 kadar çalışan işten çıkarılacak. 

Lufthansa’nın teknik alandan sorumlu merkezinin olduğu Hamburg’daki bu işten çıkarmaların yanı sıra birçok diğer tasarruf önleminin de çalışanlara etkisi olacak. Çalışan ücretlerinin düşürülmesi, Noel ikramiyelerinin kaldırılması ve Pazar günleri de 24 saat hizmet verilmesi gibi önlemler de gündemde. 

Habere göre Lufthansa Direktörü Carsten Spohr,  motor bakım servislerinde çalışan 600 kadar kişinin işine son vermeyi planlıyor. 

Şirketin birçok motor bakım ve servis işlerini daha ucuz işgücü olanaklarının olduğu ülkelere kaydırmak istediği de bildiriliyor. Bu kapsamda bakım servisinin Polonya’nın Kattowitz kentine taşınması gündemde. 

Spiegel’in iddiasının sorulduğu bir Lufthansa sözcüsü, şirketin ‘uluslararası rekabetin parçası olmak’ için bir dizi ‘yeniden yapılandırma planı’ olduğunu kabul etti. 

Lufthansa ile yan şirketlerinden Germanwings’e bağlı çalışan binlerce pilot geçtiğimiz yıl boyunca emeklilik yaşının yükseltilmesine yönelik planlara karşı grevlere gitmişti.