Mısır'da Cumhurbaşkanı'nın tehdidi gerilimi tırmandırdı

Mısır'da Cumhurbaşkanı'nın tehdidi gerilimi tırmandırdı

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 24 Mart'ta kullandığı tehdit içerikli sözlere muhalefetten tepki gecikmedi.

Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesinden iki yıl geçmesine rağmen siyasi gerilimler ülkedeki kamplaşamayı derinleştirmeye devam ediyor. 

İslamcı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada, Cuma günü Müslüman Kardeşler binası önünde yaşanan şiddetli çatışmaların sorumlusu siyasilere yönelik "tedbirler alacakları"nı söyledi.

Mursi, ülkenin güvenliğine zarar verme arayışında olanların "parmaklarının kesileceği" tehdidinde de bulundu. Bu ifadeler ülkede tepki dalgasına yol açtı.

Temel muhalefet koalisyonu Milli Selamet Cephesi, "daha da kötüsünün beklenebileceğini" ifade ederek, "Mursi'nin tehditleri hukuk devletinin ölümü anlamına geliyor. Sadece Müslüman Kardeşler'in Cumhurbaşkanı olduğunu gösteriyor" dedi.

El Watan gazetesi, Mursi'nin sözlerinin "tüm muhalefet için bir tehdit" oluşturduğunu yazarken, El Masri el Yum gazetesi ise Cumhurbaşkanı'nın muhaliflerine  "olağanüstü tedbirler almak istediğini" ve "medyayı sindirme arayışında" olduğunu kaydetti.

Cuma günü Kahire'nin banliyösünde Müslüman Kardeşler binası önünde  muhalefet yanlıları ile İslamcılar arsında şiddetli çatışmalar yaşandı, 160 kişi yaralandı. Her iki taraf da sorumluluğu birbirinin üzerine attı.