Mısır’da futbol katliamının yıldönümünde 22 ölü

Mısır’da futbol katliamının yıldönümünde 22 ölü

Mısır'ın Port Said Stadyumu'ndaki futbol karşılaşmasında geçtiğimiz yıl 74 kişinin ölmesinin ardından açılan davada 21 sanık idama mahkum edildi. Mahkum yakınları kararı protesto etti. Çıkan olaylarda 22 kişi hayatını kaybetti. 

Mısır'da geçtimiz yıl Şubat ayında Port Said Stadyumu'daki El-Ehli (Kahire) ve El-Mısri (Port Said) takımlarının futbol karşılaşmasında çıkan olaylarda 74 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu dava açılmıştı. Port Said Ceza Mahkemesi bu davada yargılanan 76 sanıktan 21'i hakkında ölüm sezası verdi. Mahkemenin kararını açıklamasının ardından kentte şiddetli protestolar meydana geldi. 

Haklarında ölüm cezası verilenlerin yakınları, kararı protesto için Port Said kentinde tutukluların bulunduğu hapishanenin önünde toplandı. Mısır Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, polis ve göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 2'si polis 22 kişi hayatını kaybetti. Olaylarda en az 70 kişi de yaralandı.

Bu arada dünden bu yana yaşanan olaylar nedeniyle Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Etiyopya'ya yapmayı planladığı ziyareti iptal etti.