Notre Dame Katedrali daha önce de DAİŞ’in hedefindeydi

Notre Dame Katedraline yönelik bir saldırı daha önce Fransız polisi tarafından önlenmişti.

Fransa’nın başkenti Paris’te Notre Dame Katedrali yakınlarında polise saldıran kişinin Cezayir vatandaşı olduğu bildirilirken, Eylül ayında tarihi katedrale yönelik DAİŞ tarafından planlanan bir başka saldırı önlenmişti.

Notre Dame Katedrali’nde içeride yüzlerce kişinin bulunduğu bir esnada meydana gelen olayda, bir kişinin çekiçle polise saldırdığı bildirilmişti. Bölgede görevli diğer polislerin müdahalesiyle etkisiz hale getirilen saldırganın hastaneye kaldırıldığı duyurulmuştu.

Olay sonrasında yapılan çalışmalar sonucu saldırganın Cezayir kökenli olduğu ve Val-d’Oise ilinde yaşadığı bilgisi paylaşıldı.

Notre Dame Katedrali’ne yönelik Eylül 2016’da Suriye’den komuta edilen bir saldırı planlandığı ortaya çıkarılmıştı. Eylül ayında katedralin yakınlarında içerisinde patlayıcı madde bulunan bir araç ele geçirilmiş, olayla ilgili Inès M., Sarah H. ve Amel S isimli üç kadın da yakalanmıştı.

Bu kadınların Suriye’de bulunan bir DAİŞ çetesi tarafından talimatı verilen ve koordine edilen bir saldırı planladıkları iddia ediliyordu.