Obama: Türkiye’deki bazı eğilimlerden rahatsızım

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye’de basına yönelik baskılara ilişkin bir soruya verdiği cevapta, Türkiye’deki bazı eğilimlerden rahatsız” olduğunu belirtti.

ABD’nin Başkenti Washington’da dördüncüsü yapılan Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin kapanışında konuşan Obama, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Dün Brookings Enstitüsü’ndeki çirkin olaylardan birkaç saat sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştünüz, Erdoğan’ı otoriter biri olarak görüyor musunuz?” diye sordu.

Türkiye’nin bir NATO müttefiki olduğunu hatırlatan Obama, DAİŞ’e karşı Türkiye ile ortak mücadele ettiklerini iddia etti. Obama, konuşmasının devamında, “Gerçek olan bir şey var ve bunu doğrudan da söyledim: Türkiye’deki bazı eğilimlerden rahatsız olduğum bir sır değil. Ben basın özgürlüğüne, din özgürlüğüne, hukuk ve demokrasiye güçlü bir şekilde inanıyorum. Basına yönelik sergilemekte oldukları yaklaşımın Türkiye'yi çok rahatsız edici bir yola sokabileceğini düşünüyorum ve biz onlara tavsiye vermeye devam edeceğiz” dedi.

Obama, ABD’nin Türkiye ile çalışmaya devam edeceğini belirtti.