OCHA: Suriye'de her aile çatışmadan etkilendi

OCHA: Suriye'de her aile çatışmadan etkilendi

BM İnsani İşler Koordinasyon Bürosu (OHCA), Suriye'de Baas rejimi güçleri ile silahlı gruplar arasında iki yıldır süren çatışmaların ülke geneline yayıldığını belirterek, şiddetin şiddettin etkilemediği hiçbir bölgenin olmadığını kaydetti.

Suriye'ye ilişkin bir rapor yayınlayan OCHA, "Her Suriyeli aile bu çatışmadan etkilendi" diyerek, bunun halka eğitime erişemezlik, yoksulluk, açlık, temiz su yokluğu, hastalıklar ve sağlık yardımlarının yokluğu olarak yansıdığını belirtti.  Raporda, "Halk çatışmanın son bulması konusundaki umudunu kaybetti" diye belirtildi.

OCHA'ya göre çatışmalarda onbinlerce kişi hayatını kaybederken, 4 milyonu aşkın Suriyeli insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Son bir yıl içinde mülteci sayısının 33 binden 1,1 milyon kişiye yükseldiği ve bu rakamın her gün attığı kaydedildi.

BM'nin Suriye ve komşu ülkelere yönelik yardımları son yıllardaki en önemli yardımlar olduğu ifade edilirken, raporda "Buna karşın hiçbir yardım siyasi bir çözümün yerini dolduramaz" deniliyor.

BM'ye göre Mart 2011'den bu yana Suriye'de 70 bine yakın kişi hayatını kaybetti, 1 milyonu aşkın kişi mülteci durumuna düştü.