Özdemir: Merkel’in partisinin Ankara’da tuhaf dostları var

Alman Yeşiller Partisi (Grünen) Eş Başkanı Cem Özdemir, 1 Kasım seçim sonucunun Türkiye'den sığınmacı dalgasına yol açabileceğini söyledi.

Alman Yeşiller Partisi (Grünen) Eş Başkanı Cem Özdemir, 1 Kasım seçim sonucunun Türkiye'den sığınmacı dalgasına yol açabileceğini söylerken, Başbakan Angela Merkel ve partisinin Ankara’daki ‘tuhaf dostları (AKP) olduğuna dikkat çekti.

Hessen Radyosu'na (hr1) konuşan Özdemir, "Erdoğan'ın bir tür Putin rejimine çevirdiği Türkiye'de insanların yaşamak istememelerini anlayışla karşılamak gerekiyor" yorumunda bulundu.

Türkiye’deki seçim öncesinde ve sonuçlarında Federal Hükümet ve Başbakan Angela Merkel’in payı olduğunu kaydeden Özdemir, Merkel'in Ekim ayındaki Türkiye ziyaretiyle Erdoğan ve AKP’ye destek olduğunun altını çizdi. Özdemir, "Doğrusu Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Berlin'deki büyük koalisyonun Türkiye'de ‘tuhaf’ dostları var" şeklinde konuştu.

AKP’NİN KAZANMASI ‘KÜRTLERLE BARIŞA SON’ DEMEK

AKP’nin tek başına iktidarı elde etmesinin muhalif kesimlere yeni baskılar ve Kürtlerle barış sürecine son verilmesine yol açacağını vurgulayan Özdemir, "AKP'nin seçim zaferi gazetecilerin korkutulup dövüleceği, TV'lerin kapılarına yayın sırasında kilit vurulacağı, gazetecilerin işlerini kaybedeceği ve muhalif parti bürolarının ateşe verileceği anlamına geliyor. AKP'nin zaferi, Kürtlerle barış sürecine son vermek demektir."

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Erdoğan'ın seçimler öncesinde yaptığı, "Başkanlık sistemi için TBMM'de 335 sandalyelik bir çoğunluk da yeterli" açıklamasına da dikkat çekerken, "Bu sözleri Erdoğan'ın anayasa anlayışını gayet iyi yansıtıyor" yorumunu yaptı.