Paris katliamı: Tüm dünyadan dayanışma mesajları ve tepkiler

Paris'te Cuma günü gerçekleşen katliamın ardından tüm dünyadan dayanışma mesajları geldi. Avrupalı yöneticiler harekete geçerek acil toplantılar yaptı.

Paris'te Cuma günü gerçekleşen katliamın ardından tüm dünyadan dayanışma mesajları geldi. Avrupalı yöneticiler harekete geçerek acil toplantılar yaptı.

İngiliz, Alman ve İtalyan hükümetleri kriz toplantıları gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği Dış Politika Temsilcisi Federica Mogherini, "Avrupa Fransa ve Fransız halkıyla birliktedir" dedi.

İngiliz Başbakanı David Cameron, saldırıları kınayarak, Fransız hükümetine elinden gelen desteği sunacaklarını bildirdi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, "Tüm İtalyanlar gibi ben de teröristlerin kazanmayacağını biliyorum. Özgürlük barbarlıktan daha güçlüdür, cesaret korkudan daha güçlüdür" dedi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, "Bugün hepimiz Fransayız" diye belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Sizinle birlikte ağlıyoruz" derken, bu teröristlere karşı birlikte mücadele etme sözü verdi.

Washington'da Barack Obama, bu saldırıların sadece Paris'e değil tüm insanlığa ve evrensel değerlere yapıldığını söyledi.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, uluslararası toplumu aşırılıkçılığa karşı birleşmeye ve teröristlere karşı güçlü yanıt vermeye çağırdı.

Mısır'daki ünlü Sünni İslam kurumu El Ezher Camisi imamı Ahmed El Tayip, saldırıları kınayarak, "Tüm dünya bu canavara karşı birleşmeli" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bu saldırıların insanlığa karşı suç olduğunu belirterek, Cumartesi günü Fransa ve İtalya'ya öngördüğü ziyaretleri erteledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail'in Cumhurbaşkanı Hollande ve Fransa halkının yanında olduğunu belirtti.

Iraklı Şii lider Muktada El Sadr, bu saldırının Batı ülkelerinin terörizme destek veren politikalarının sonucu olduğunu savundu.

El Sadr, "Bu, Avrupa ülkelerini de içermesi beklenen terörist saldırı dizisinin ilki" dedi.

Şii lider "Terörizm sadece Irak, Suriye, Yemen, Afganistan veya Müslüman ülkeleri hedef almaz sınırları ve dinleri de aşar" diye ekledi.

Suriye Devlet Başkanı Başar El Esad, Fransa'nın Ortadoğu politikasının terörizmin yayılmasına katkıda bulunduğunu iddia etti.

Bu arada çok sayıda ünlü kişiden de dayanışma mesajları geldi. Salma Hayek, "Nefret asla kazanmayacak" diye tweet attı.