Paris'te operasyon: Biri canlı bomba iki ölü

Fransa polis Paris'in kuzeyindeki bir banliyöde operasyon düzenlendi. Biri canlı bomba olmak üzere iki kişi öldü, 7 kişi gözaltına alındı.

Fransa polis Paris'in kuzeyindeki bir banliyöde operasyon düzenlendi. Biri canlı bomba olmak üzere iki kişi öldü, 7 kişi gözaltına alındı.

Fransa'nın başkenti Paris'te katliamın beyni olduğu sanılan bir kişiye yönelik operasyon başlatıldı. Polis sabah saatlerinde Saint-Döni banliyösünde bir eve baskın düzenledi. 

Sabah saatlerinde verilen ilk bilgilere göre biri kadın canlı bomba olmak üzere iki kişi öldü. Paris savcılığı kadın canlı bombanın üzerindeki bombaları patlattığını açıkladı. Bu olay da Fransa'da bir ilki oluşturuyor. 

5 polisin de yaralandığı operasyonda bina içerisinde 3 kişi, binanın hemen yanında da biri kadın olmak üzere iki kişi gözaltına alındı. 

Operasyonun hedefinin Paris'teki saldırıların organizatörü olduğundan şüphe edilen Abdelhamid Abaaud'un yakalanması olduğu bildirildi. 

DAİŞ çetelerinin aktif bir üyesi olan 28 yaşındaki Abaaud'un binada olup olmadığı netlik kazanmadı. Reuters'ın soruşturmaya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, binadaki şüpheliler, Paris'in ticari mahallesi "La Defense"a yönelik saldırı hazırlığı içindeydiler. 

Operasyon nedeniyle banliyö sakinlerine evlerinden çıkmamaları tavsiye edildi. Banliyö merkezindeki tüm okullar da kapatıldı.