Paris’teki saldırıda en az 140 kişi öldürüldü

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen saldırılarda resmi rakamlara göre 140 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. Hollande, olağanüstü hal ilan ederken, sınırların da kapatıldığını duyurdu.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen saldırılarda resmi rakamlara göre 140 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olağanüstü hal ilan ederken, sınırların da kapatıldığını duyurdu.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen saldırılarda resmi rakamlara göre 140 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. Voltaire Bulvarına yüz metre uzaklıktaki Bataclan’da konser esnasında düzenlenen saldırı ardından çok sayıda kişinin rehine alındığı öğrenildi.

10 ve 11’inci Paris’te Bichat sokağı üzerinde, Bataclan’a yakın “Le Carillon” isimli bara düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 18 kişi ölürken, onlarca yaralı olduğu belirtiliyor.  Olayı takip eden gazeteciler yaşananları “kabus” olarak nitelendirirken, Voltaire Bulvarı’nda da çok sayıda silah sesinin duyulduğu öğrenildi. Görgü tanıkları 5-6 saldırganın olduğunu belirtiyor.

Le Carillon isimli bara iki kişinin silahla saldırdığı ve ardından da kaçtığı görgü tanıkları tarafından söylenirken, iki kişinin de karşıdaki “le Petit Cambodge” da saldırganların hedefi haline geldi. Bir görgü tanığı “Korkunç bir şekilde uzun sürdü. Kalaşnikofunu kaldırdı ve Carillon’a saldırdı. İnsanların bağırtısını duyuyorduk, en az 10 ceset yerdeydi” açıklamasında bulundu.

KONSER SALONUNDA REHİNE

Metal müzik grubu Eagles of Death’ın Bataclan’da konser verdiği esnada ise saldırı düzenlendi. Çok sayıda kişinin rehine olduğu vurgulanırken, en az 20 kez ateş açıldığı da belirtiliyor. AFP, saldırganların konserin verildiği Bataclan’da olduğunu da rehinelerden birine dayandırarak yazdı. Haber takibi yapan gazeteciler ise, 15 dolayında ek polisin ellerinde pompalı tüfekler ve silahlarla olay yerine geldiğini belirtti.

Aynı esnada iki kişinin Charonne sokağında bir kafenin terasına silahlı saldırıda bulunduğu da vurgulandı. Bir görgü tanığı en az 100 merminin sıkıldığını belirtti. Saldırının Charonne ve Faidherbe sokaklarının kesiştiği noktayı hedef aldığı da kaydediliyor.

Eş zamanlı olarak Stade de France yakınlarında da iki ya da üç patlama meydana geldi.  Stat tamamen kapatılırken, Fransa-Almanya maçını izleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande stadyumdan ayrılarak, oluşturulan kriz masasına gitti. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ise herkese evinde kalması çağrısında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olağanüstü hal ilan ederken, sınırların da kapatıldığını açıkladı.