Putin: Devlet düzeyinde siber saldırı yapmıyoruz 

Ülkesine yönelik ‘siber saldırılarla batılı ülkelerdeki seçimlere müdahale edildiği’ suçlamalarına yönelik konuşan Vladimir Putin, “devlet düzeyinde böyle şeyler yapmıyoruz” dedi.

Putin’in saldırıların ‘yurtsever ruhlu’ bireyler tarafından yapılmış olabileceğini söylemesi dikkat çekti.

St. Petersburg’da Almanya’da Eylül ayında yapılacak seçimlere ilişkin konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimlere ‘karışma’ gibi bir sorunun olmayacağını söyledi.

Moskova’nın ‘hiçbir siber saldırı planlamadığını’ vurgulayan Putin, “Devlet düzeyinde böyle şeyler yapmıyoruz ve yapmaya da niyetimiz yok” diye konuştu.

Batılı ülkelerdeki seçimlere siber saldırı yoluyla müdahale edenlerin ‘bağımsız hareket eden hackerler’ olabileceğini savunan Putin, bu saldırıların Rusya’ya yönelik ‘kötü sözleri’ kabul etmeyen bireylerce yapılmış olmasının ihtimal dahilinde olduğunu belirtti. Putin, bu kişilerin ‘yurtsever ruhlu’ olan ve ‘Rusya’ya yönelik kötü konuşanlara karşı katkıda bulunmak isteyen kişiler’ olmasının teoride mümkün olduğunu dile getirdi.

ALMANYA’DA KİMİN BAŞA GEÇECEĞİ RUSYA İÇİN ‘FARK ETMİYOR’

Vladimir Putin, Almanya seçimlerine ilişkin olarak ise, seçimlerde Başbakan Angela Merkel veya Sosyal Demokrat Parti (SPD) adayı Martin Schulz’un kazanmasının ‘kendileri için fark etmediğini’ söyledi. Putin, önemli olan ‘yapıcı bir işbirliğinden yana olmak olduğunu’ kaydetti.

‘ÇOK KUTUPLU DÜNYAYI KABUL ETMEYENLER RUSYA’YA DÜŞMANLIK BESLİYOR’

Rusya lideri, Batılı ülkelerde Rusya düşmanlığının yüksek düzeylere ulaştığını savunurken, çok kutuplu bir dünya oluştuğunu ve bunun ‘tek kutuplu dünya yanlılarının’ hoşuna gitmediğini söyledi. Putin, ülkesine yönelik sınırlama politikalarının ise başarılı olamadığının görüldüğünü sözlerine ekledi.

Rusya’nın 2014 yılında Ukrayna’ya bağlı olan Kırım’ı ilhak etmesi ardından ABD ve Avrupa Birliği tarafından yaptırımlar uygulanmıştı. Bu yaptırımların petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte Rusya ekonomisinde resesyona yol açtığı biliniyor.