Schulz: Merkel Erdoğan’a karşı daha fazla susamaz

Almanya’da koalisyon ortağı SPD’nin lideri ve başbakanlık adayı Martin Schulz Erdoğan’ın sınırları aştığını söylerken, Başbakan Merkel’in ‘susmaması’ çağrısı yaptı.

Stuttgart kentinde Büyükada’da bir toplantı sonrası tutuklanan insan hakları dernekleri yöneticilerine ilişkin konuşan Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Martin Schulz, Erdoğan’ın Türkiye’deki politikalarının artık ‘sınırları zorladığının’ altını çizdi.

BİZİM ÜLKEMİZİN BAŞBAKANI DA ARTIK SUSAMAZ

Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’sinde artık ‘tolere edilebilecek sınırların aşıldığını’ vurgulayan Schulz, buna karşı sessiz kalınamayacağını vurguladı. “Bizim ülkemizin başbakanı da artık buna karşı susamaz” diyen Schulz, Erdoğan’ın hukuk devletini yok ettiğini söyledi.

Schulz, “Şimdilerde Türkiye’de olanlar artık kabul edilemez ve tüm sınırları aşan bir biçimde. Sayın Erdoğan, şu anda hukuk devletini ortadan kaldırıyor” diye konuştu.

İDAMI CİDDİ OLARAK İSTİYORLARSA ÜYELİK MÜZAKERELERİ SONLANDIRILMALI

Erdoğan’ın idam cezasının geri getirilmesine yönelik söylemlerine de dikkat çeken Martin Schulz, şöyle dedi: “Elbette bizim bunu değiştirecek erkimiz yok. Eğer Türkiye ciddi manada idam cezasını geri getirmek istiyorsa, o zaman bence Türkiye’yle (AB’ye) üyelik müzakereleri sonlandırılmalıdır.”

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yeni darbe planlamakla’ suçladığı birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Büyükada’daki bir toplantı sırasında tutuklanmıştı. Gözaltına alınan  10 STK temsilcisinden altısı tutuklanırken, bu kişiler arasında Alman vatandaşı Peter Steudtner de bulunuyordu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’la röportaj yapma dahil birçok gazetecilik faaliyeti ‘terörizm’ olarak iddianameye sokulan Die Welt muhabiri Deniz Yücel de halen cezaevinde. Yine Meşale Tolu Çorlu adlı Alman vatandaşı bir diğer gazeteci de tutuklanmıştı.