Silahlı gruplar Rakka Valisi'ni esir aldı

Silahlı gruplar Rakka Valisi'ni esir aldı

Suriye'nin Rakka kentine giren silahlı grupların, Rakka Valisi'nin esir aldıkları bildirildi. Kentte çatışmaları sürdüğü belirtiliyor.

Silahlı gruplar tarafından çekilen ve Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yayınlanan bir görüntüde, Rakka Valisi Hasan Celili ile Baas Partisi Rakka Genel Sekreteri Süleyman Süleyman ile silahlı grup üyeleri arasında olduğu görülüyor.

AFP'ye göre bir silahlı grup üyesi, esir aldıkları bu kişilere "Bizim tek istediğimiz rejimden kurtulmak" diyor.

Gözlemevi'nin Müdürü Rami Abdulrahman, Mart 2011'de başlayan çatışmalardan bu yana ilk kez bu düzeyde bir rejim yöneticisinin "isyancılar" tarafından yakalandığını söyhledi.  Abdulrahman, "Rakka, valinin yolsuzluğundan çok çekti" dedi.

Silahlı grupların Rakka'da mahallelerin çoğunu ele geçirdiği ancak askeri istihbarat servislerinin binası etrafında gece boyunca çatışmaların sürdüğü belirtildi. Rakka'ya doğru askeri takviyenin yola çıktığı da belirtilirken, Abdülrahman, bu güçlerin kentte ulaşıp ulaşmayacağının bilinmediğini söyledi.

Silahlı grupların esir aldıkları Rakka Valisi ve diğer kişilere nasıl bir muamelede bulunacakları ve nereye götürülecekleri konusunda bilgi verilmedi. Daha önce silahlı grupların çok sayıda infazlar gerçekleştirdiği görüntülere de yansımıştı. BM bu nedenle silahlı grupları da savaş suçu işlemekle suçlamıştı.

Hükümet yanlısı El Watan gazetesi, ordu ve güvenlik servislerinin Rakka'da binlerce silahlı kişiye karşı şiddetli bir savaş verdiğini yazdı. Gazete, silahlı kişilerin evler ile kamu ve özel kuruluşları yağmalamaya başladığını yazdı.