Stepanakert gece boyu bombalandı

Yukarı Karabağ (Astrah) Cumhuriyeti'nin başkent Stepanakert gece boyunca Ankara destekli Azerbaycan güçleri tarafından bombalandı.

Başkent Stepanakert'te neredeyse saatte bir sirenler çaldı. Başkent sakinleri, hafta sonundan beri bombardımanın en şiddetli olduğu gece olduğunu belirtiyor.

Karabağ dağlarında yaklaşık bin metre yükseklikte kurulu olan 55 bin nüfuslu Stepanakert, hafta sonundan beri sistematik bir şekilde bombardımanların hedefi oluyor. Siviller ve sivil alt yapılar ayrım gözetmeksizin bombalanıyor. Bombardımanlar nedeniyle ağır hasar oluştuğu bildiriliyor.

AZERBAYCAN YASAKLI MİSKET BOMBALARI KULLANIYOR

Saldırının sonuçları hakkında henüz bilgi yok. Pazartesi günü Uluslararası Af Örgütü yaptığı yazılı açıklamada 2010'dan beri uluslararası bir sözleşme ile yasaklanan misket bombaları kullanıldığı tepkisinde bulundu. Ermeni kaynaklar hafta sonu boyunca, Azeri güçlerin yasaklı silahlar kullandığına dair paylaşımlarda bulunuyordu.

Azerbaycan, Türkiye'nin desteği ve yoğun kışkırttırmaları ile birlikte 27 Eylül'de Yukarı Karabağ'a operasyon başlatmıştı. O günden beri çatışmalar giderek şiddetleniyor. NATO üyesi olan Türk devletinin, Rojava, Güney Kürdistan, Libya ve Akdeniz'den sonra işgal saldırılarını taşıdığı son yer Yukarı Karabağ oldu. Hedefte Ermeniler var.  1915-1916'da 1,5 milyon Ermeni bugünkü Türkiye'nin kurucuları tarafından soykırımdan geçirilmişti.