Suudi Arabistan’da idam vahşeti: 71’inci infaz gerçekleşti

Suudi Arabistan’da uyuşturucu trafiğinden mahkum edilen bir kişi kılıçla başı kesilerek infaz edildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Abdullah Rueili isimli kişinin amfetamin trafiğinden suçlu bulunduğu belirtildi. Mahkumun ülkenin kuzeyindeki Tabuk’ta idam edildiği bildirildi.

Suudi Krallığı 2 Ocak günü, 47 kişiyi “terörizm” suçlamasıyla idam etmişti. Bunlar arasında Şii muhalif ve din adamı Nimr El Nimr de bulunuyor.  Bu infaz, Suudi Krallığı ile İran arasında diplomatik krize neden olmuştu.

Yılın başından bu yana en az 71 kişi idam edildi. Geçen yılın tümünde 153 kişi infaz edilmişti. Bu veriler resmi rakamlardan oluşuyor. İdamların gerçek bilançosunun daha ağır olduğu tahmin ediliyor.

Suudi Krallığı’nda terörizm, cinayet, tecavüz, silahlı soygun ve uyuşturucu trafiği, idam cezalarına götüren temel suçlar olarak dikkat çekiyor. İdamlar baş kesme gibi vahşi yöntemlerle uygulanıyor.

İnfazların sıklıkla yaşandığı Suudi Arabistan’da evlilik dışı tüm cinsel temaslar, ateizm, İslam dışında başka bir dine geçme, eşcinsellik, cadılık veya şans oyunları bin kırbaç cezası, 10 yıl hapis ve hatta idam cezasına götürebiliyor.

Mutlak teokratik bir monarşi olan Suudi Arabistan’da tüm hukuki sistem katı dini temellere dayanıyor.