Tahran saldırılarında 12 kişi yaşamını yitirdi

İran'da parlamento binası ve Humeyni'nin türbesine yapılan eş zamanlı saldırılarda 12 kişi yaşamını yitirdi, 42 kişi ise yaralandı. Altı saldırganın ise öldürüldüğü belirtiliyor.

İran'ın başkenti Tahran'da bugün sabah saatlerinde parlamento binası ve İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Humeyni'nin türbesine yapılan eş zamanlı saldırının bilançosu netleşmeye başladı.

İran'dan yapılan resmi açıklamalara göre DAİŞ'in üstlendiği saldırılarda 12 kişi yaşamını yitirdi, 42 kişi de yaralandı. Ayrıca parlamento binasında 4, Humeyni'nin mezarında da 2 kişinin öldürüldüğü açıklandı. Ancak her iki yerde de birer kişinin canlı bomba olduğu ve kendini patlattığı öğrenildi.

İran istihbaratından da yapılan açıklamada her iki yere 4'er kişilik grupların saldırdığını ve üçüncü bir saldırı grubunun ise engellendiği iddia edildi. İran İçişleri Bakanı yardımcısı Hüseyin Zülfikari, saldırganların kadın kıyafeti giyerek parlamento binasına girdiğini söyledi.

İran devlet televizyonuna konuşan Zülfikari, Milli Güvenlik Konsey toplantısının birkaç saate kadar düzenleneceğini söyledi.

Tahran'da durumun kontrol altına alındığı belirtildi.