Trump İsrail'de de İran'a yüklendi 

Trump, Suudi Arabistan ziyaretinin ardından gerçekleştirdiği İsrail ziyaretinde de İran'ı hedef aldı. 

Suudi Arabistan ziyaretinin ardından İsrail'e geçen ABD Başkanı Donald Trump'ın burada da hedefind İran vardı. İran'a "terörü destekleme" suçlamasını sürdüren Trump, "İran'ın nükleer silaha sahip olmasına asla izin verilmemeli" dedi. 

Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin tarafından karşılanan Trump daha sonra yaptığı açıklamada eleştiri oklarını İran'a yönelti. Trump, "İran teröristleri ve milisleri fonlamayı, eğitmeyi ve onlara ekipman vermeyi bir an önce bırakmalı. İran'ın nükleer silaha sahip olmasına asla izin verilmemeli" ifadelerinde bulundu. 

Trump konuşmasının devamında "Son dönemde İran'ın yaptıkları Ortadoğu'daki pek çok kesimi İsrail'e yakınlaştırdı" derken, Netanyahu ise Trump'a, "Bölgemize gerçekleştirdiğiniz ilk ziyaretiniz barış yolunda bir kilometre taşı olmasını umuyorum" dedi. 

Trump'ın Suudi Arabistan'da da İran için "İran rejimi, küresel terörizme öncülük ediyor" demişti. İran Dışişleri Bakanı Cewad Zarif ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Trump'a "Bu saldırı dış siyaset mi yoksa Suudi Arabistan'dan alınan 480 milyar doların kaymağı mı?" diye sormuştu. 

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise Riyad'da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İran'a yaptırım sinyali verdi. Tillerson, "Terör faaliyetlerini desteklemek ve balistik füze programının geliştirilmesine devam etmek gibi kabul edilemeyecek davranışlara karşı İran'ın bunun kabul edilemez olduğunu anlaması için yaptırımlarla önlem almayı sürdüreceğiz. Küresel toplumu da harekete geçmesi için cesaretlendirmeye devam edeceğiz" dedi. 

Trump, seçim kampanyası boyunca İran'ın Batı'nın P5+1 ülkeleriyle yaptığı nükleer anlaşmayı hedef almış ve seçildiği taktirde anlaşmayı feshedeceğini söylemişti.