Türk devleti Hewlêr’de eğittiği çeteleri Libya’ya gönderiyor!

Libya’da Halife Hafter güçlerine göre Türk devleti, Güney Kürdistan’da eğitim verdiği çete gruplarını Libya’ya gönderiyor.

Libya’nın doğusunu elinde bulunduran Halife Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed El-Mismari, Türk devletinin Güney Kürdistan topraklarında eğittiği çete üyelerini Libya’ya gönderdiğini savundu.

Bingazi’de basın toplantısı düzenleyen El-Mismari, Libya’ya gönderilen “Şakir Ferman Salih Bonciq Hîrfekê” isimli çete üyesinin, Hewlêr’de Roj savaşçıları ile birlikte eğitim gördüğüne dikkat çekti.

Türk devletinin ayrıca, Yemen’deki ihvancılara destek olmak üzere bir grup çete üyesini hazırladığına işaret eden El Mismari, bu çete üyelerinin aylık 5 bin dolar maaş karşılığında Yemen’e gönderileceğini belirtti.

Türk rejimi Trablus merkezli İhvancıların ağırlıkta olduğu ulusal birlik hükümetini doğrudan destekliyor. Bu hükümetle tartışmalı anlaşmalara da imza atan Ankara rejimi, BM Güvenlik Konseyi’nin silah ambargosunu açıktan delerek, silah, cephane, zırhlı araçlar ve dronlarla destek sunuyor. Türk rejimi ayrıca, Suriye’de kullandığı binlerce çete mensubu ile kendi askerlerini de Trablus’a sevk etti.