Tunus’ta 15 bini aşkın kişi Filistin için yürüdü

Tunus’ta 15 bini aşkın kişi Filistin için yürüdü

Tunus’ta düzenlenen 12. Dünya Sosyal Forumu (FSM), Filistin halkı için yapılan bir yürüyüşle kapandı.

26 Mart’ta onbinlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle başlayan DSF, bugün de Filistin halkı için yapılan bir yürüyüşle kapanış yaptı. “Filistin ve Arap Baharı” sloganı ile yapılan yürüyüşe, polise göre 15 bini aşkın kişi katıldı.

Filistin bayraklarının hakim olduğu yürüyüşte, sık sık “Gazze’ye özgürlük”, “İşgale hayır”, “Toprak, özgürlük, onur” gibi sloganlar atıldı.

Bu yürüyüş Dünya Günü’ne adandı.  Her 30 Mart’ta, İsrail tarafından topraklarına el konulmasına karşı 1976’da yapılan bir gösteri sırasında öldürülen altı Filistinli anılıyor.

Habib Burkiba Caddesi’nde başlayan yürüyüş, dört kilometreyi aşkın bir mesafe kat edildikten sonra İsrail Büyükelçiliği önünde son buldu.

Yürüyüşe yoğun bir şekilde Tunuslu solcu gençlerin yanısıra, küreselleşme karşıtı ATTAC, İtalyanlar, Fransızlar, İspanyollar, Tuaregler, Faslılar, Kürtler ve dünyanın daha bir çok yerinden Forum’a katılmak için gelenler yer aldı.

Kürtler yürüyüşte Kürtleri temsil eden sarı-kırmızı-yeşil renkteki bayraklarla yürürken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması için imza topladılar.