Venezüellalılar 'Yoksulların Başkanı' Chavez ile vedalaşıyor

Venezüellalılar 'Yoksulların Başkanı' Chavez ile vedalaşıyor

Venezüella'da onbinler kişi,  hayatını kaybeden Devlet Başkanı Hugo Chavez'i son yolculuğuna uğurlamadan önce vedalaşıyor.

Hugo Chavez, 58 yaşında iken 5 Mart günü hayatını kaybetti. Chavez'in ölümü ile Venezüella bir yas dönemine girdi. Çarşamba gününden bu yana Caracas Askeri Akademisi'ne bırakılan cenazesini, onbinlerce kişi ziyaret ederek vedalaştı. Gece boyunca halkın akademiye akışı durmadı. Chavez'in ölümünü en çok da sosyal politikaları ile fethettiği yoksullar hissetti.

Chavez'in cenazesi Cuma gününe kadar Akademi'de vedalaşma için bekletilecek. Cenaze törenine katılmak için çok sayıda lider Caracas'a geldi. Bunlar arasında Çarşamba günü Caracas'a gelen  Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez ile Uruguaylı mevkidaşı Jose Mujica ve Bolivyalı mevkidaşı Evo Morales yer alıyor. Latin Amerika'lı liderler "Yoksulların Başkanı" olarak da adlandırılan Chavez'i cenazesi başında andı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın da Chavez'in cenaze törenine katılacağı, İran medyası tarafından duyuruldu.

Venezüella hükümeti yedi günlük ulusal yas ilan etti.  Bir ay içerisinde Venezüellalı seçmenler, yeni başkanı seçmek için sandık başına çağrılacak.