Yemen'de insanlık dramı büyüyor

UNİCEF'in yayınladığı bir rapora göre, Yemen'de beş yüz bin çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya.

UNİCEF'in yayınladığı bir rapora göre, Yemen'de beş yüz bin çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya. 

Birleşmiş Milletler Çocukları Koruma Vakfı (Unicef), Yemen'deki çocukların durumuna dikkat çekti.  

UNICEF: 500 BİN ÇOCUK AÇLIK SINIRINDA

Unicef, Yemen'de 500 bin çocuğun kötü ve yetersiz beslendiğini ve müdaale edilmediği taktirde bu çocukların ölümcül bir açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını uyarısında bulundu. Unicef başkanı Anthony Lake salı günü yaptığı açıklamada, Yemen'deki çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin tehlike altında olduğunu, bu çocukların çoğunun yetersiz beslenme nedeniyle hayatlarını kaybedebileceklerini söyledi. 

BM Dünya Gıda Programı da Ağustos ayında yayınladığı Yemen raporunda, Yemen'deki insani krize dikkat çekmişti. Dünya Gıuda Programı, Yemen'deki 13 milyon insanın y,yecek sıkıntısı çektiğini, bunlardan 6 milyonunun çok ağır koşullar altında yaşadığını rapor etmişti. Arap dünyasının en yoksul ülkesi olan Yemen, 26 Mart 2015 tarihinden bu yana Sudi Arabistan önderliğindeki Arap koalisyonunun bombardımanı altında. 

Koalisyon birlikleri ülkede etkili olan Şii Husi hareketini durdurarak ülkeden kaçan eski devlet başkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi'yi tekrar iktidara getrimeyi hedefliyorlar. Bugüne kadar koalisyon uçaklarının bombardımanlarında çoğunluğu sivil en az 7 bin 500 kişi hayatını kaybetti, 14 binden fazla kişi de yaralandı. 

Yardım örgütlerinin ülkeye girmesi de büyük ölçüde engelleniyor. Birleşmiş Milletler, Ensorullah hareketi olarak da bilinenen Husilere ve Devlet Başkanı Hadi yanlılarına bir yıldan daha uzun zamandır devam eden iç savaşı sona erdirmeleri ve politik çözüm bulmaları için baskı yapıyor.