Yemen’den ateşlenen bir füze İsrail’e düştü

İsrail ordusu, Yemen'den ateşlenen bir füzenin pazar günü İsrail'in merkezinde yerleşim olmayan bir bölgeye düştüğünü ve herhangi bir yaralanmaya yol açmadığını açıkladı.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı ancak Yemen'deki Husi isyancılar, 7 Ekim’de başlayan Gazze savaşından bu yana Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını belirterek İsrail'e karşı daha önce de birçok saldırı düzenlemişti. 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada “Karadan karaya atılan bir füzenin doğudan İsrail'in ortasından geçtiği ve daha sonra açık bir alana düştüğü tespit edildi” denildi. Açıklamada “herhangi bir yaralanma rapor edilmediği” belirtildi. 

Geçtiğimiz temmuz ayında Husiler Tel Aviv'e bir insansız hava aracı saldırısı düzenleyerek bir İsrailli sivili öldürmüştü.

İsrail ordusu da misilleme olarak 20 Temmuz'da Husiler tarafından kontrol edilen Yemen'in Hudeyde limanını bombaladı.

Ağustos ayının başında Yemen'deki Husi isyancıların lideri bu saldırıya karşılık verilmesini “kaçınılmaz” olarak nitelendirmişti. 

Husi isyancılar aylardır Aden Körfezi ve Kızıldeniz'de İsrail, ABD ya da Birleşik Krallık'la bağlantılı olduğuna inandıkları gemileri de hedef alıyor.