Yukarı Karabağ'da bombardımanlar yoğunlaşıyor

Yukarı Karabağ'da Ermeni güçler ile Türkiye destekli Azerbaycan arasında çatışmalar yoğunlaşıyor. Karabağ'ın başkenti ile Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti bombalandı.

Cuma gününden beri Artsah Cumhuriyeti (Yukarı Karabağ) başkenti Stepanakert top atışlarının hedefi oluyor. Başkent sakinleri bombardıman nedeniyle sığınaklara girmek zorunda kalırken, elektrik gece boyunca kesik kaldıktan sonra Pazar öğleden sonra geri geldi.

Pazar sabahı roket atışları yoğunlaştı. Hem kent merkezi hem de çevresi bombardımanın hedefi oldu.

Artsah Cumhuriyeti Başkanı Araiyk Harutiunian, Sptepanakert'e yönelik saldırılara misilleme olarak Azerbaycan'ın büyük kentlerinin hedeflendiğini duyurdu.

Yukarı Karabağlı yetkililere göre Azererbaycan'ın ikinci büyük kenti Ganca'da havaalanı imha edildi.

Bakü'ye göre Horadiz, Beylagan ve Terter gibi diğer Azeri kentleri de bombalandı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'ın "belki de çağdaş tarihinin en kararlı zamanında" olduğunu belirterek, zafer için seferberliğe çağırdı.

Başkent Erivan'da çok sayıda kent sakini Saint Sarkis kilisesi önünde mumlar yakarak barış için dualar ettiler.

Savaşın bilançosu konusunda ise Azerbaycan askeri kayıplarını açıklamayı reddediyor. Ermeni kaynaklara göre, Yukarı Karabağ cephesinde 209 savaşçı, 14 sivil hayatını kaybetti. Azerbaycanlı yetkililer ise sadece 23 sivilin hayatını kaybettiğini savunuyor. Ancak taraflar, birbirlerine binlerce askeri kayıp verdirdiklerini belirtiyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre Türk devletinin Suriye'den Azarbaycan'a taşıdığı çeteler arasında da onlarca kayıp var.