Yunanistan’da gençler ile polis arasında şiddetli çatışmalar

Yunanistan’ın başkenti Atina ile Selanik kentinde Alexis Grigoropulos adlı gencin 2008 yılında polis tarafından katledilmesinin yıldönümünde gösteri düzenleyen gençlerle polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

6 Aralık 2008’de polis tarafından katledilen Alexis Grigoropulos’u anmak amacıyla başkent Atina’da geniş katılımlı gösteriler düzenlendi.

Gösterilere müdahale eden polisle gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, bazı polis ve gençler yaralandı. ANA ajansına göre olaylarda en az 25 genç gözaltına alındı.

Atina’da gündüz saatlerinde bir araya gelen yüzlerce öğrenci ve sol anarşist grup üyeleri de Alexis Grigoropulos anısına bir eylem düzenlemişti. Başkentte dün binlerce polis mobilize edilmişti.

Selanik kentinde de üniversite binasını işgal eden öğrencilerin polisle çatıştığı bildirildi.
Alexis Grigoropulos adlı 15 yaşındaki gencin 6 Aralık 2008 günü Epaminondas Korkoneas adlı polis memuru tarafından katledilmesi ardından ülkede büyük çatışmalar yaşanmıştı. Korkoneas, 2010 yılında cinayet suçundan ömür boyu hapse mahkum edilmiş, suç ortağı diğer polis memuru ise 10 yıl hapis cezası aldıktan sonra 2011 yılında şartlı salıverilmişti.