03 NİSAN GÜNDEM

03 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-DBP Ceyhan İlçe Eşbaşkanı Tahir Özdemir, 4 Nisan dolayısıyla bu yıl düzenlenecek kutlamalara Adana’dan güçlü bir katılım sağlayacaklarını belirtti.

-Cezaevlerinde yaşanan fedai eylemlere ilişkin açıklama yapan Deniz Kaya, "Böylesi fedai eylemlere başvurulmasını tasvip etmiyor, örgütsel bütünlük içerisinde hareket edilmesi gerektiğini belirtiyoruz" dedi.

-Muş merkez ile Malazgirt’te birçok hata ve usulsüzlüğü tespit ettiklerini söyleyen Sırrı Sakık ile Gülistan Kılıç Koçyiğit sürecin takipçisi olduklarını ifade ettiler.

-4 Nisan’a ilişkin açıklama yapan TJK-E “Rêber Apo’nun her üç doğuşu aynı zamanda kadının doğuşudur. En zayıf halka olarak tanımlanan kadından öncülük düzeyine ulaşma düzeyi yakalanmıştır” dedi.

-Van Kayyumu, kadroya geçiş sınavına giren 256 işçinin sınavını başarısız sayarak adeta seçim intikamını aldı. İşçilerin tüm sorulara doğru cevap vermesine rağmen, Van kayyumu seçim yenilgisinin acısını işçilerden çıkardı.

-İmralı’daki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemlerini toplu şekilde Almanya’nın başkenti Berlin’de sürdüren Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak’ı HDP’li siyasetçiler ziyaret etti.

-Uluslararası Atom Savaşlarını Önleyen Doktorlar ve Sosyal Sorumluluk Sahibi Doktorlar Derneği (IPPNW) Federal Alman Hükümeti’ne çağrı yaparak açlık grevi eylemini sürdüren aktivistler için harekete geçilmesini istedi.

-Aylık Kadın Gazetesi Newaya Jin’ın 169. Sayısı ‘Devrimi mühürleyenler’ manşetiyle çıktı.