14 MART GÜNDEM

14 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-YPJ Genel Komutanlık Üyesi Newroz Ehmed, DAİŞ’le cephe savaşı sonrasında YPJ’nin savunma ve özel güçlerle operasyonel faaliyetlerinin yanı sıra ciddi bir toplumsal mücadele ve örgütlenme atağına geçeceğini söyledi.

-HDP eşbaşkan adaylarının ziyaret ettiği Erciş’in Hacıkaş köyü, Erciş Kaymakamı tarafından tehdit edildi. Köylüler ise “Oyumuzu HDP’ye vereceğiz” dedi.

-AKP-MHP iktidarının baskı ile ömrünü uzatmak istediğini belirten MLKP temsilcisi Ferzad Can, "Vakit kaybetmeksizin direnişle kenetlenelim ve sonuç alıcı eylemler gerçekleştirelim" dedi.

-Bolu Cezaevi'nde açlık grevinde olan tutsaklar, emek ve çaba olmadan özgür olunamayacağını ve bedeli ne olursa olsun amaçlarına ulaşmadan eylemlerini sonlandırmayacaklarını belirtti.

-İktidarın savaş politikaları sonuca Kürt Halk Önderi Öcalan'a tecrit uygulandığını belirten HDP vekili Mithat Sancar, tecridin barış ve demokrasiye karşı devreye konulduğunu vurguladı.

-İnsan hakları kuruluşu Medico International’in öncülüğünde Rojava’ya yönelik Türk devletinin saldırı ve tehditlerinin son bulması için bir kampanya başlatıldı. Avrupalı tanınmış aydınlar Kampanyaya imza attı.

-NAV-DEM, 15 Mart’ta Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek ve 24 saat sürecek eyleme katılım çağrısında bulundu.