17 işgalci cezalandırıldı, 2 çadır ve 2 mobesse kamerası imha edildi

Halk Savunma Güçleri (HPG), Zap ve Metina alanlarında işgalci Türk ordusuna bağlı birliklere yönelik eylemlerde 17 işgalcinin cezalandırıldığını duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre eylemlerde ayrıca 2 çadır, 2 adet de mobese sistemi imha edildi.

Türk ordusu Medya Savunma Alanlarını 23 kez uçaklar, 25 kez de helikopterlerle bombalanırken savaş tünellerine karşı ise 13 kez zehirli gaz ve patlayıcılar kullanıldı.

HPG açıklamasında çatışma ve eylemlere yönelik şu bilgiler verildi:

1. Zap bölgesinde;

17 Haziran saat 23:40 ve 18 Haziran saat 03:40’ta Karker Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

2. Metîna bölgesinde;

17 Haziran saat 05:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

17 Haziran saat 08:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki güçlerimizce işgalcilere gerillaya teslim olmaları çağrısı yapılmış, daha sonra ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarından sonra işgalciler bir kademe geri çekilmiştir. Saat 10:30’da işgalciler kimyasal silah kullanmaya çalışmıştır. Aynı zamanda Girê Şehîd Baxtiyar’a yerleşmek isteyen 1 işgalci suikast taktiğiyle vurularak cezalandırılmıştır.

17 Haziran saat 12:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Çekdar’a konumlanmaya çalışan işgalciler koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Ferdi silahlarla iki koldan vurulan en az 6 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

17 Haziran saat 13:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Çekdar’daki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

17 Haziran saat 14:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir.

17 Haziran saat 15:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. Darbelenen işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

17 Haziran saat 15:55’te Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star güçlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

17 Haziran saat 19:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’nda işgalcilere ait 1 adet mobesse kamerası YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle imha edilmiştir.

17 Haziran saat 19:40’ta Girê Hakkarî Direniş Alanı’nda bulunan Girê Şehîd Akîf’teki işgalciler hareketli timlerimizce sızma taktiğiyle vurulmuştur. Önce içinde işgalcilerin bulunduğu bir çadır etkili şekilde vurularak bu çadır imha edilmiş ve içindeki 3 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalcilerin içinde bulunduğu farklı bir çadır da hedeflenerek isabetle vurulmuş, bu çadır da imha olurken içindeki 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmıştır. Daha sonra bu tepedeki işgalciler hedeflenerek vurulmuş ve burada da 2 işgalci cezalandırılırken, 1 mobesse kamera sistemi de imha edilmiştir.

17 Haziran saat 20:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ferdi silahlarla vurulmuş, darbelenen işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

17 Haziran saat 22:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı üzerinde hareket halinde olan helikopterler güçlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmıştır.

3. İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

17 Haziran saat 07:00 ve 13:10’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Akîf savaş tünelleri 2 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

17 Haziran saat 10:00 ve 12:00’da Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 5 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

17 Haziran saat 17:00 ve 18:40’ta Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerinin önünde ateş yakılarak 2 kez zehirli dumanlar tünellere gönderilmiş ve 1 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

17 Haziran’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 3 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

4. İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

17 Haziran’da Werxelê ve Girê FM Direniş Alanı’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

17 Haziran’da Werxelê, Girê Amediyê ve Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şehîd Heqî ve Geliyê Lolanê alanları obüslerle bombalanmıştır.

17 Haziran’da Werxelê, Karker, Girê Cûdî, Girê FM, Saca Direniş Alanları ile Xakurkê bölgesine bağlı Goşîne, Girê Şehîd Hawar, Sinûnê ve Şehîd Şerif alanları 23 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

17 Haziran’da Girê Cûdî, Girê FM, Girê Hakkarî, Kurojahro Direniş Alanları ile Metîna bölgesine bağlı Qaşûra, Girê Azad, Gundê Seraro, Gundê Êdinê ve Koordine alanları 25 kez helikopterlerle bombalanmıştır.