27 MART GÜNDEM

27 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında düzenlediği çalışmalar takip edilecek.

-Şehit Devrim Sipan’ın ablası Edibe Döner, AKP’ye verilen her oyun Kürtlere sıkılan bir kurşunla eşdeğer olduğunu ve Kürtlerin buna göre hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

-HDP Tatvan Adayı Serap Çakmak Genç, Tatvan halkının kendilerini büyük bir coşku ile karşıladığını söyledi.

-HDP İstanbul Bağcılar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hüda Kaya, açlık grevlerinde verilen bedellerin anlaşılması gerektiğini söyleyerek, duyarlılık çağrısında bulundu. Barış Annesi Kumru Akgül de bu faşizmi durdurmanın zorunluğunu vurgulayarak, “Her gün elimize bir cenaze veriyorlar. Biz Kürtlerin kaderi bu değil” dedi. HDP Parti Meclisi Üyesi Ayşe Berktay da Leyla ve yoldaşlarını yaşatmak için mücadeleyi yükseltmenin önemine dikkat çekti.

-HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, iktidarın karakterine işaret ederek tecridin yalnızca Kürt halkını ilgilendirmediğini, tüm halkları içine alan bir cendere olduğunu söyledi.

-90’lı yıllarda henüz 13 yaşındayken köylerinden zorla göç ettirilerek Akdeniz’e gelmek zorunda kalan Reşat Aşan, şimdi HDP eşbaşkan adayı olarak Akdeniz Belediyesi’ni yönetmeye talip.

-Kürtlerin sembollerine karşı tahammülsüzlükte sınır tanımayan Almanya’nın Münih kentindeki polis birimleri, bu kez de üzerinde Mazlum Doğan’ın fotoğrafı bulunan pankartı gerekçe yaparak soruşturma başlattı.

-MHP’li Kars belediyesi, 500 milyon liranın üzerinde borcu nedeniyle belediyenin tüm mal varlığı ve gelirinin hacizlik olduğu otaya çıktı. Borçtan dolayı belediyenin veznesine bile el konuldu.

-Pozantı'nın bugüne kadar hak ettiği hizmeti görmediğini söyleyen HDP Pozantı eşbaşkan adayı Emrah Kaplan, "Halkımız bize şans verirse başaracağımızı biliyorum" dedi.

-Pazar günü yapılacak yerel seçimlere dair endişelerini dile getiren Van’da STK üyeleri, Kürt halkının iradesine sahip çıkarak HDP'ye oy vereceklerini belirtti.

-Çok eski bir geçmişe sahip olan Kürtçe tiyatro olanaklarının kısıtlı olmasına rağmen Türkiye’de üretim yapmaya devam ediyor; ama hem kısıtlı alan imkanlarından hem de tiyatronun genel sorunlarından kaçamıyor.