28 MART GÜNDEM

28 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında düzenlediği çalışmalar takip edilecek.

-HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli seçimlere az bir süre kala halka oy kullanma ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yaparken mutlaka kazanacaklarını söyledi.

-Kürt kentlerindeki kayyum rejimi, hafıza kırımı, asimilasyon ve Türkleştirmenin yanı sıra ciddi bir rant döngüsünü de kurdu. Sadece Kayapınar Belediyesi bile bunu anlamaya yetiyor.

-Tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın direnişi 128. gününde. Yağız'ın sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşiyor.

-Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti’ndeki Sol Parti teşkilatı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan açlık grevlerine destek verdiğini açıkladı.

-Tarımın tüketildiği, sanayinin neredeyse yok edildiği, işsizliğin ise her geçen gün daha da arttığı Adana’da, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, halka umut oluyor.

-Siyasette gençlerin aktif rol oynaması gerektiğini vurgulayan HDP Sarıçam Belediye Eşbaşkan adayı Zozan Efetürk, hem gençlere, hem kadınlara gelecek konusunda umut olmak için aday olduğunu vurguladı.

-TİP Milletvekili Erkan Baş, açlık grevlerine dikkat çekerek, “Bu seçimlerde ortaya çıkan inancın, kararlığın arkasında o teslim olmama iradesinin de çok önemli bir katkısı var” dedi.

-Bir zamanlarda Filistin, Kürt, Türkiyeli direniş örgütlerinin konumlandığı ve adeta uluslararası bir devrimci karargah konumundaki Bekaa vadisinin şimdi her karış toprağında evler, çadır kampları, bağ ve bahçeler inşa ediliyor.

-Tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan HDP vekillerinden Murat Sarısaç, tutsaklara dönük baskılara dikkat çekerken, cezaevlerinin her zaman devrimlere öncülük ettiğini kaydetti.

-Almanya’nın başkenti Berlin’de Friedrichshain-Kreuzberg ilçesinin belediyesi oy çokluğuyla 1937/38 yıllarında Dersim’de katledilen insanlar için anıt dikme kararı aldı.