28 MAYIS GÜNDEM

28 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi ve ölüm orucu direnişleri ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

-“Önder Apo, açlık grevini bırakın, dedi; mücadeleyi durdurun demedi" diyen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Karasu, Kürt sorunu çözülene kadar mücadelenin süreceğini söyledi. Karasu, bu eylemin yeni bir siyasal mücadele dönemini ortaya çıkardığını vurguladı.

-Öcalan ile düzenli görüşmelerin sağlanması gerektiğini belirten HDP Milletvekili Kemal Peköz, "Halkların eşit bir şekilde yaşaması ve huzur ortamının sağlanması İmralı’dan geçer" dedi.

-PJAK Eşbaşkanı Siyabend Moini, Ortadoğu ve Rojhilat ile İran'da yaşanan gelişmeleri ANF'nin Farsça servisine değerlendirdi.

-Açlık grevi eylemlerinin sona ermesine ilişkin açıklama yapan FEDA, CENİ ve MLKP MK, direnişçilerin haklı zaferinin tüm mazlumlara ortak mücadele hattında umut ışığı olacağına dikkat çekildi.

-Dicle Nehri, son 30 yıldır ilk kez bu mevsimde böylesine temiz akıyor. Daha önce bu mevsimde kirlilik kendini göstermeye başlar ve nehir çamurlu akardı.

-Öcalan’ın çağrısı ardından Almanya’nın başkenti Berlin’de 3 aktivistle birlikte açlık grevi eylemini sürdüren Mele Mustafa Tuzak hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.