29 MART GÜNDEM

29 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında düzenlediği çalışmalar takip edilecek.

-Kahramanlık Haftası ve açlık grevi direnişlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karayılan, "Bugün Leylaların, Nasırların gösterdiği direniş ruhu bu özgürlük mücadelesinin başarıya gideceğinin müjdeleyicisidir" dedi.

-Dersim Belediyesi’ne atanan kayyum, işe Kürt Alevi kimliğine saldırmakla başladı. Yeniden Türkleştirmeye ve bir operasyon adı olan Tuncelileştirmeye, talan da eşlik etti.

-Yoldaşları, 2004'te bedenini ateşe veren Yekta Herekol'u anlattı.

-Colemêrg (Hakkari) gasp edilen belediyesi almaya hazır. HDP Eşbaşkan Adayı Seher Kadiroğlu Ataş, “HDP ile halk burada bütünleşmiş, halk ve HDP diye bir ayırım yok” dedi.

-Suriye Reform Akımı Başkanı Şukrî Şêxanî, Suriye krizinin çözümünün farklı renklerin ortak paydada buluştuğu diyaloglarla çözüme kavuşacağını söyledi.

-Pazar günü yapılacak seçimlere ilişkin konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Xebat Andok, demokratik bir ülke için herkesin sandığa gitmesi ve oyunu demokrasi güçlerinden yana kullanması gerektiğini belirtti. 

-İpekyolu Belediyesi'ni gasp eden Kayyumu Cemil Öztürk, giderayak belediyeye ait hizmet binaları Valilik bünyesindeki diğer kurumlara devretmeye başladı.

-Dersim’de BDP ve DBP belediye yönetimi sırasında üç dönem belediye başkan yardımcılığı yapan İbrahim Kasun, 31 Mart yerel seçimlerini ANF’ye değerlendirdi. Seçime günler kala Devrimci Güç Birliği adaylarıyla mahalle mahalle, sokak sokak dolaşan Kasun, seçmenin kayyum tarafından işgal edilen belediyeyi gerçek temsilcilerine iade etmeye kararlı olduğunun altını çizdi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Strasburg’da açlık grevini eylemini sürdüren aktivistlerin aileleri Alman Cumhurbaşkanı Frank-Walter-Steinmeier’e mektup gönderdi.

-HDP’nin hareketli seçmen komisyonu 129 araçla binlerce seçmeni oylarını kullanmaları için Kürdistan şehirlerine gönderdi.

-HDP'nin Adana Sarıçam Belediye eşbaşkan adayı Dündar Aksu, "Emeklilere, yaşlılara ve mültecilere daha onurlu bir yaşam sunmak için daha yoğun bir mücadele içerisinde olacağız" dedi.