29 MAYIS GÜNDEM

29 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi ve ölüm orucu direnişleri ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan‘ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi önündeki özgürlük nöbeti, bu hafta Mainz’den gelen bir grup Kürdistanlı tarafından tutuluyor.

-DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, mevcut şartların Türkiye’nin artık böyle gidemeyeceğini gösterdiğini vurgulayarak, Öcalan’ın toplumsal uzlaşı, diyalog ve müzakereyle çıkış yoluna işaret ettiğini söyledi.

-Cezaevi yönetimlerinin tutsaklara ilişkin, "Tedavileri cezaevi revirinde yapılacak" şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, eylemcilerin tedavilerinin cezaevinde değil, hastanede yapılması gerektiğini vurguladı.

-Geçen hafta içinde mahkemede tarafından 12 yıl hapis cezası istenen Murat Aladağ, hesap açmak için gittiği banka ve nüfus dairesinde 'ölü' olduğu gerekçesiyle işlem yapamadı.

- YPG’nin sağ yakaladığı Alman vatandaşlarının ülkesine getirip yargılamayan Alman Federal Hükümeti'ne karşı Almanya Êzidî Kadın Meclisleri Federasyonu suç duyurusunda bulundu.

-Berlin’de kaldırıldıkları hastanede tedavileri süren açlık grevi eylemcileri Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i Kürdistanlılar ziyaret ediyor.

Nitelikli cinsel saldırıya maruz bırakılan zihinsel engelli genç kadının davasında ceza yağdı.