3 kentte hasta tutsaklar için buluştular

İstanbul, Ankara ve İzmir’de hasta tutsaklar Yusuf Yakşi, Ali Gülmez ile Şakir Akurt'un durumuna dikkat çekildi.

ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 286’ncı haftasında İHD Ankara Şubesi önünde bir araya geldi. Eyleme, Gazeteci Hüseyin Aykol, siyasi parti yöneticisi ve insan hakları savunucuları da destek verdi.
İHD Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nuray Çevirmen, 2019 yılında 30’u hasta mahpus olmak üzere 63 kişinin cezaevlerinde yaşamını yitirdiğini hatırlattı.
Eylemde, Sincan 1 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan gırtlak kanseri Yusuf Yakşi’nin durumuna dikkat çekildi.

İSTANBUL
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu’nun Galatasaray Meydanı’nda yapmayı planladığı F Oturumu’nun 414’ünücü hafta eylemi, bir kez daha polis tarafından engellendi. Engelleme üzerine açıklama İHD binasının önünde yapıldı. Eylemde, “Hasta tutuklu Ali Gülmez serbest bırakılsın” pankartı açıldı.
Gülmez’in 54 yaşında ve 21 yıldır tutuklu olduğu belirtildi. Eylemde konuşan Gülmez’in vasisi Sevim Kalman, hasta mahpusların insanlık dışı muameleye uğradıklarını ifade ederek, tecrit uygulamalarının her geçen gün işkenceye dönüştürüldüğünü ve sistematik hale getirildiğini söyledi.  

İZMİR
İHD İzmir Şubesi, Konak eski Sümerbank önünde açıklama yaptı. Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de destek verdiği eylemde, Manisa Akhisar Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Şakir Akurt’un durumuna dikkat çekildi. İHD yöneticisi Ali Aydın, Akurt’un 50 yaşında ve 26 yıldır tutsak olduğunu aktardı.