30 MART GÜNDEM

30 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında düzenlediği çalışmalar takip edilecek.

-Tecridin sona ermesi için 130 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın sağlık sorunları arttı. Artık odasından dahi çıkamayan Yağız, uyuyamamanın kendisini çok zorladığını belirtti.

-Şırnak bölgesine atanan kayyumlar, belediyelerin olanaklarıyla yetinmeyip yüklü de borçlanarak harcama yaptıkları en büyük kalem, Türk askerine hizmet oldu.

-HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, halkın mutlaka Kuzey Kürdistan ve Türkiye kentlerinde HDP stratejisi çerçevesinde oy kullanarak iradesini ortaya koyması gerektiğini söyledi.

-İsveç Moderat Parti’nin Belediye Meclis Üyesi Makbule Çolak, Erdoğan'ın tüm saldırı ve düşmanlaştırma politikalarına karşın HDP'nin seçimlerden güçlenerek inandığını söyledi.

-KCK Halklar ve İnançlar Komitesi üyesi Cihan Eren, Kürt Müslümanların Türk sömürgeciliğine karşı niyeti, düşüncesi, sözü ve ameliyle karşı durması, yapabiliyorsa başkaldırması gerektiğini söyledi.

-31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne saatler kala seçim günü seçmenlerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar da paylaşılmaya başlandı. Seçmenlerin özellikle oy kullanma saatlerine dikkat etmesi gereken seçimlerde hangi ilde seçimin saat kaçta başlayacağı hususuna dikkat etmek oldukça önemli olacak.

-Alman Sol Partili 20 vekil, “Avrupa Konseyi’nin öncü ülkesi olarak Türkiye’de cezaevindekilere karşı hukuk devletinin uygulanmasını sağlayarak açlık grevindekilerin hayatını kurtarın" çağrısı yaptı.

-HDP İl Örgütü Seçmen Komisyonu Üyesi Vedat Erin, Adana’daki seçmenlere, "Benim oyumla kazanılmaz demeyin. Herkes sandığa gidip oyunu kullanmalı" çağrısında bulundu. 

-DBP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Yaşık, oy kullanmamayı düşünen seçmene seslenerek, "Bir oy çok şeyi değiştirir. Halkımız kesinlikle bunun bilincinde hareket etmeli, ona göre oylarını kullanmalı" dedi.

-Van’da Perperok Kürtçe ismini kaldıran ve Kürtçe eğitimi yasaklayan AKP ve kayyumu şimdi de seçim reklamı olarak belediye bünyesinde Kürtçe ve Türkçe eğitim verdiklerine dair propaganda yapıyor.

-AKP rejimi tarafından DBP'li belediyelere atanan kayyumlar, Kürt değerlerine saldırarak, sömürge politikasını devam ettirdi. Katledilen Kürt çocukların ve şairlerin anıtları ile Kürtçe simgelerin bulunduğu her şey ya yıkıldı ya da söküldü.

-Sosyal medya hesabında YPJ bayrağı paylaştığı için yargılanan Alman film yapımcısı Uli Bez: “Mahkeme bana para cezası keserse, ödemeyeceğim. Beni cezaevine atıyorlarsa atsınlar.”