4 NİSAN GÜNDEM

4 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Öcalan'ın Ortadoğu'da umut yarattığına dikkat çeken KKP Genel Sekreteri Mele Omer, "Başkan Apo’ya sahip çıkalım ve özgürleşmek için birlik olup topraklarımızı sömürgecilerden kurtaralım" dedi.

-Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle açıklama yapan Öcalan’a Özgürlük Uluslararası İnisiyatifi, tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan direnişçilere destek çağrısında bulundu.

-Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridin kırılması amacıyla başlatılan açlık grevi direnişlerine Hollanda’nın Den Haag kentinde dahil olan Hüseyin Yıldız ile Hasbi Çakıcı, eylemlerinin sonuç alıncaya kadar süreceğini belirtti.

-YPJ Sözcüsü Nesrin Abdullah, Türk devletinin işgaline ve yeni işgal tehditlerine karşı tüm QSD güçleri ve bölge halkları olarak bir hazırlık sürecinde olduklarını belirterek, “Halkımızı ve ülkemizi savunacağız” dedi.

-31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, HDP’nin yürüttüğü strateji ile gasp edilen belediyeleri geri aldığını ve AKP/MHP faşizmini batıda gerilettiğini söyledi.

-PKK'nin öncü kadın komutanlarından olan Mihriban Saran'ı (Azime) anlatan PKK'li Dilan Spêrtî, "Azime arkadaş en zorlu süreçlerde, özgürlük mücadelesinin öncü militanlarından biri olmuştur" dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridin kırılması amacıyla başlatılan açlık grevi direnişleri sürüyor. Hilvan 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan tutsakların durumu da her geçen gün ağırlaşıyor.

- Tecridin kaldırılması talebiyle Berlin’de açlık grevi eylemlerini sürdüren Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak Alman ve Kürt kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundular. Aktivistler eylemlerinde kararlık mesajı verdiler.