Çerkezoğlu: Yeni rejim toplum için ciddi tehdit

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun duruşması görüldü. Çerkezoğlu, "Yeni rejim, ciddi tehlikeler, tehditler içermektedir" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

'DEMOKRASİYİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Çerkezoğlu, şunları belirtti: “Fikirlerin tartışılacağı yerler mahkeme salonları değildir. Mahkemeler ifade özgürlüğünü yargılamak için değil olsa olsa ifade özgürlüğünü korumak için var olmalıdır. Bu fikirlerin, bu talep ve önerilerin muhatabı mahkemeler değildir, muhatap ülkeyi yönetenlerdir. Düşüncelerimin muhatabı ülkemizde rejimi değiştirerek, bu toprakların eksiğiyle gediğiyle de olsa var olan 150 yıllık demokrasi birikimini yok etmeye çalışanlardır."

'TOPLUM İÇİN CİDDİ TEHLİKE VE TEHDİT'

Çerkezoğlu şöyle devam etti: “Ülkemizde kurulmak istenen yeni rejim, ücretiyle yaşamaya çalışan işçi sınıfı için, yani cumhurun çoğunluğu için ciddi tehlikeler, tehditler içermektedir. Kalıcılaştırılmak istenen yeni rejimin nasıl bir rejim olduğuna, bu rejimin hangi sınıfların zararına olduğuna tanığız. İddianamede tarafıma suç isnat edilen fiil, konuşma, on yıllardır bayrağını onurla taşıdığım ve bugün de genel başkanlığını yürüttüğüm DİSK’in bana verdiği bir görevdir. Gereğini yapmaktan ancak onur duyarım."

Duruşma 9 Temmuz 2019’a ertelendi.