İdlib'de düşürülen uçak muamması!-YENİLENDİ

İdlib'de bir uçağın dürülmesi sonrası Suriye ve Rusya medyası, uçağın Türk ordusuna; Türk medyası ve çetelerin hesapları ise Rusya ya da Suriye'ye ait olduğunu iddia etti. ANF kaynakları ise düşürülen keşif uçağının Türk ordusuna ait olduğunu bildirdi.

Çatışmaların yoğunlaştığı İdlib'in Seraqîb nahiyesinde bir uçak düşürüldü ancak henüz uçağın cinsi ve kime ait olduğu netleştirilemedi.

Suriye'nin resmi ajansı SANA, Rusya'nın Russia Todays'i ve Sputnik'i düşürülen uçağın Türk ordusuna ait bir keşif uçağı olduğu duyurdu.

Türk devleti resmi ajansı, Anadolu Ajansı (AA) ise düşürülen uçağın Suriye'ye ait bir savaş uçağı olduğu iddiasında bulundu, ancak daha sonra haber siteden çekildi.

TC destekli çetelerden bazı kaynaklar uçağın Suriye'ye ait L-39 Albatros tipi bir uçak olduğunu iddia ederken, bazı kaynaklar düşürülen uçağın Rusya'ya ait Orlon-10 keşif uçağı olduğunu savundu.

Ancak ANF'nin bölgedeki kaynakları, düşürülen uçağın Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı (SİHA) olduğunu bildirdi.

Suriye yönetimi de ülkenin kuzeybatısında tüm hava sahasının kapatıldığını ve bunu ihlal eden tüm uçakların vurulacağını duyurdu.