İmamoğlu: Seçmenler seçim kurullarında nöbete gelsin

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım ile aralarında 24 bin oy farkının olduğunu belirterek, “Bütün CHP’liler seçim kurullarında nöbete gelsin" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını kazanan Ekrem İmamoğlu, 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nde, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte seçimlerle ilgili yaşanan gelişmeler üzerine 13. kez basın açıklamasında bulundu. Tutanak tartışmalarına dair konuşan İmamoğlu, "Gururla söyleyebilirim ki ıslak imzalı tüm tutanaklar elimizde ve bunlar üzerinde değerlendirmeler devam ediyor. Bir hata varsa lehimize ya da aleyhimize bunu paylaşırız" dedi.

CHP’lileri seçim kurullarında nöbet tutmaya çağıran İmamoğlu, “Bütün CHP’liler seçim kurullarında nöbete gelsin. Sandık tutanağı tutulurken somut bir tespit üzerinden itiraz yapılıyorsa değerlidir, yerine getirilmelidir. Ancak İstanbul’da bütün geçersiz oylar tekrar sayılacak gibi bir süreç ortaya koyulursa vicdanlar bunu sorgular, dünya da bunu ayıplar. Her sandıkta geçersiz oylar sayılacak gibi bir şey ortaya konulursa beyinler bulanır. Vicdanlar bunu sorgular. Bakın bu kadar önemli bir uyarı yapıyorum. Bu konuyu 300 bin geçersiz oy üzerinden bir manipülasyon oluşturmak, strateji geliştirmek tamamen yanlıştır” diye konuştu.

İmamoğlu, AKP’li Binali Yıldırım ile aralarında 24 bin oy farkının olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Şu anda aldığımız bilgiler var ilçe seçim kurularından aldığımız farklı bilgiler var. Örneğin herkes burayı terk etsin. İlçe seçim kurulu müdürlerine seslenmek istiyoruz. Bir yerde gideceğim kendim nöbet tutacağım. Bunu giderirsek iktidar da rahatlar. Biz tereddütleri gidermek zorundayız. Orada bulunan arkadaşlar asla orayı terk etmeyecekler. Günün sonunda bizim teminatımız YSK olacaktır. Dün seçimi bitirdik bugün Pazartesi İBB hizmet vermeye devam ediyor. İBB’nin çalışanlarına seslenmek istiyorum. Hiçbir siyasi iradenin emrini kabul etmeyiniz. Biz göreve başlayana kadar İstanbul’un rutin hizmetlerini yerine getiriniz. Bir şaibe doğuracak durumlar imza atmayınız. Şu anda onlar sadece emanetçilerdir.”