İran: Suriye’deki tüm yabancı askerler geri çekilmeli!

İran, geçtiğimiz hafta içinde Suriye’de onlarca silahlı birlik üyesinin öldürüldüğü İsrail saldırısına ‘cevap verileceği’ tehdidinde bulunurken, ülkedeki Türk ve Amerikan varlığının ise uluslararası hukuka aykırı olduğunu yineledi.

Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Borujerdi, İsrail’in geçtiğimiz hafta en az 26 İranlı militanın öldürüldüğü füze saldırısına cevap verileceğini savundu. Borujerdi, bu cevabın ‘uygun zaman ve yerde’ verileceğini söyledi.

Suriye’deki Türk işgalinin Birleşmiş Mİlletler (BM) üyesi olan bu ülkenin egemenlik hakkına aykırı olduğunu kaydeden Alaaddin Borujerdi, bunun işgal anlamına geldiğini vurguladı. Borujerdi, Suriye rejiminin talebi dışında ülkede bulunan tüm yabancı güçlerin geri çekilmesi gerektiğini söylerken, aynı şeyin ABD için de geçerli olduğunu belirtti.

İranlı yetkili, Suriye ile ekonomik işbirliğine yönelik bazı yetkililerin ziyareti ardından çok sayıda memorandum imzalanacağını da duyurdu.