Öcalan’a Özgürlük Nöbeti: Hedefimiz özgürlüğüdür

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önündeki Özgürlük Nöbeti 402’nci haftasına girerken, eylemciler, “Önderlikle görüşme bizim için sevindirici bir haberdir ancak hedefimiz onun özgürleşmesidir” dedi.

Fransa’nın Strasburg şehrindeki AK binası önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 402’nci haftasında da yeni bir grubun katılımıyla sürüyor. Geçen hafta Rojava’lı kadınların üstlendiği eylemi, bu hafta Fransa ve Almanya’dan gelen karma bir grup yürütüyor.

Bu haftaki eylemi Pazar günü devralan yeni grupta Zeydin Argin, Memo Axmed, Ronak Fedevi ile Erhan Aktay adlı Kürtler bulunuyor.

GÖRÜŞME SEVİNDİRİCİ AMA KAYGILAR SÜRÜYOR

Yeni grup adına yapılan açıklamada, Kürt Halk Önder’inin aile üyeleriyle görüştüğüne dair haberin sevinçle karşılandığı vurgulandı. Aylar sonra gelen görüşme için “Önderimizle görüşme olması sadece bir bilgi düzeyinde de olsa bizim için sevindirici bir haberdir ancak hedefimiz onun özgürleşmesidir. Önderliğimizin yaşamına dair kaygılarımız sürüyor. Kürt halkı onun özgürleşeceği günün umuduyla mücadele ediyor” denildi.

AVRUPA KURUMLARI VE DEVLETLERE ÇAĞRI

Kürt halkına karşı zulmün en ağır biçimiyle sürdüğü vurgulanan açıklamada, Avrupa ülkeleri, kurumları ve diğer tüm sorumlu devletlerin politikalarında değişiklik zamanının geldiği çağırısı yapıldı.

Açıklamada, şöyle denildi: “Buradan tüm kurumlara ve devletlere çağrımızdır: Kürt halkı bir zulümle karşı karşıyadır. Buna artık bir ‘dur’ demeniz lazım. Bundan sonra Kürtleri yok sayamazsınız. Artık eski politikalarınızla devam edemezsiniz.”

Eylemciler, Türk devletinin şantajlarına boyun eğilmemesi ve Kuzey Kürdistan ile Rojava’da Kürt halkına yönelik katliamlara ortak olunmaması çağrısını yaptı.