Ölüm orucundaki Timtik ve Ünsal için seslendiler

Avukatlar STÖ'ler, ölüm orucundaki Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'a destek amacıyla birçok kentte eylemler düzenledi.

Birçok kentte baro, meslek ve hak örgütleri, adil yargılanma için 160 gündür ölüm orucunda olan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyeleri Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'a destek açıklamaları yaptı.

AMED

Amed'de hak örgütleri ve sivil toplum örgütleri, Amed Barosu Adli Yardım binasında açıklama yaptı. Amed Barosu, ÖHD, İHD, TUAYDER, MED TUHAD-FED, MEBYA-DER'in yanı sıra DBP de eyleme katıldı.

BATMAN

Batman Barosu avukatları da Tahir Elçi Konferans Salonu'ndaki eylemde konuşan Avukat Şirin Şen, adaletin sağlanmasının bir talep değil hukukun gereği olduğunu vurguladı.

URFA  

Urfa Barosu tarafından Tahir Elçi Konferans Salonu’nda yapılan açıklamaya Başkan Abdullah Öncel, baronun komisyon başkanları ve çok sayıda avukat katıldı.

VAN

Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu'nda düzenlenen eylemde konuşan Van Baro Başkanı Zülküf Uçar, "Ölüm orucunda olan meslektaşlarımızın adil yargılanma talepleri haklı ve meşrudur" dedi.

ANKARA  

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, ölüm orucundaki Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. 

MARDİN

Mardin'deki eyleme Mardin Baro Başkanı İsmail Elik ve çok sayıda avukat katıldı. Elik, “Siyasi iktidar, yargı kararlarına doğrudan müdahale etmekte, hatta uluslararası mekanizmaları aşabilecek yolların inşasına soyunmaktadır" dedi.

İZMİR

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için gerçekleşen eylemlerin İzmir’deki ayağı da Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi önünde yapıldı. Basın metnini İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel okudu.