Özgürlükçü Demokrasi iddianamesi: Yazmak ve konuşmak suç!

AKP'nin el koyduğu Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 6’sı tutuklu 14 çalışanı hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, gazetecilik faaliyetleri gülünç şekilde suçlama konusu yapıldı.

AKP tarafından gasp edilen ve kayyum atanan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 6'sı tutuklu 14 çalışanı hakkında soruşturma başlatılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Uygur Kaan Arısoy tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, gazetenin İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ve gazetenin Yazıişleri Müdürü İshak Yasul’un da bulunduğu 14 gazeteci için “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak”, “Terör Örgütü Propagandası Yapmak”, “Terör Örgütlerinin Yayınlarını Basmak veya Yayınlamak” suçlamaları yöneltildi. İddianamede, 6 gazeteci için yakalama kararı bulunurken, Fatma Tandoğan, Gülşen Koçuk, Nedim Demirkıran, Hasan Alma ve Mehmet Beyazit hakkında “Kavuşturmaya yer olmadığına” karar verildi.

RUTİN MESLEKİ FAALİYETLERE 'SUÇ' TANIMI

Efrîn işgaline karşı yapılan yayınlar, gazete çalışanlarının kapatılan Özgür Gündem'de de çalışmaları suçlama konusu yapıldı. İddianamede, Kürt medyasının 1990 yılından beri tutulmuş arşiv kayıtları da suçlamalara dahil edildi.

İddianamede, Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde editör, yazıişleri müdürü, imtiyaz sahibi, gazete dağıtımcısı, idari ve mali sorumlu olmak da 'suç' sayıldı.

SALİH MÜSLİM’İN NUMARASININ BULUNMASI DA SUÇ!

Gazetenin editörlerinden tutuklu Hicran Urun ile ilgili olarak iddianamede, telefonunda kendisinin yönetmenliğini yaptığı "Sur: Ax u Welat" isimli belgeselinin yer alması suçlamalar arasında yer aldı. Gazetenin Ortadoğu sayfası editörlerinden Mehmet Ali Çelebi’nin telefonunda Salih Müslim ve Zuhad Kobanê’nin telefon numaralarının yer alması “şüphelinin belirtilen terör örgütü liderleriyle doğrudan irtibatlı olduğu” şeklinde değerlendirildi.

Gazeteci Reyhan Hacıoğlu’nun haber notları ve haber kaynakları da, İdari İşlerden Sorumlu Davut Uçar’ın mali ve idari işlerle ilgilenmesi de suçlama konusu yapıldı.

İSİMLER

Soruşturma kapsamında haklarında iddianame hazırlanan gazetecilerin isimleri şöyle: Davut Uçar, Ersin Çaksu, Fırat Benli, Günay Aksoy, Hicran Urun, İhsan Yaşar, İshak Yasul, Mehmet Ali Çelebi, Mizgin Fendik, Önder Elaldı, Pınar Tarlak, Ramazan Sola, Reyhan Hacıoğlu, Yılmaz Yıldız."