GÖRÜNTÜLÜ

Önder Apo'ya Özgürlük Yürüyüşü coşkuyla başladı

TCŞ VE TEKOJİN’ın "Önder Apo’ya özgürlük Kürt sorununa demokratik çözüm" hamlesi kapsamında düzenlediği uzun yürüyüş başladı.

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer’ın (TEKOJIN) öncülüğünde İsviçre’nin Lozan kentinde düzenlenen uzun yürüyüş sabah saatlerinde başladı.

TCŞ adına Fransızca basın metni okundu. Açıklamada mücadeleyi büyütme çağrısında bulunuldu.

'HER GÜN ALANLARDA OLMALIYIZ'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecride dikkat çekilen açıklamada, "Kurdistan gençleri her gün alanlarda olmalı" mesajı verildi.


YJK-S adına söz alan Selma Sürer, gençliğin eylemini selamlayarak direnişi büyütme çağrısında bulundu ve şöyle dedi: "Bugün Kürt gençleri Kürt kadınları olarak toplandık. Başlatılan hamlenin ikinci ayağı başlamıştır. 1 Eylül'den itibaren gerek gençlik örgütleri gerek kadın ve genel örgütlenmeler eylemsellik sürecine başlayacaktır. Bu eylemselliğimizin amacı özgür Önderlik, özgür Kurdistan’dır. Bugün buradan Birleşmiş Milletler binasına doğru yürüyecek ve şunun hesabını soracağız: Neden Önderliğimizden bir haber alamıyoruz? Sebebini bildiğimiz bir soru aslında. Bunun tek sebebi Önder Apo felsefesi ve direnişidir. Önder Apo’nun özgür insanlık mücadelesidir. Dünya alem biliyor ki, bu tecridin tek bir sebebi vardır, o da Önderlik paradigmasıdır. Bu noktada her ne olursa olsun biz bunun mücadelesini verecek ve bu varlık yokluk savaşında mutlaka galip geleceğiz. Bütün sorumlu kurumlar ve devletler şunu çok iyi bilmeli ki Önderliğimiz özgürdür ve biz direnişimiz ile fiziki özgürlüğünü de sağlayacağız!"

Yürüyüş yaklaşık 8 kilometre sürdükten sonra Cenevre merkezinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde miting ile tamamlanacak.