Özgüneş: Tecrit kalkmalı, görüşme sağlanmalı

HDP Milletvekili Hasan Özgüneş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşamına dair sanal ağlarda ortaya atılan iddialara ilişkin “Tecridin kaldırılmasını ve ailelerin görüşme sağlayabilmelerine izin verilmesi gerekiyor” dedi.

İmralı’da mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir açıklama yapıldı.

Açıklamaya, HDP Şırnak milletvekili Hasan Özgüneş, partinin ilçe örgütü ve çok sayıda kişi katıldı.

HDP milletvekili Hasan Özgüneş, “Bazı sosyal medyada hesaplarında Sayın Öcalan'ın sağlık durumuna ilişkin  bazı paylaşımlar yapıldı” diye hatırlattı.

Özgüneş, şunları ekledi: “Binlerce kişi Sayın Öcalan'ı iradesi ve önderi olarak görüyor. Yapılan bu paylaşımla provokasyon yapılmak istendi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olayı yalanlamış olsa da halk içerisinde bir endişe yaratıldı. Yıllardır Sayın Öcalan ve beraberindeki tutuklular üzerinde ağır bir tecrit yürütülüyor. Avukatlar görüşmeler sağlayamıyor. Kürt halkı Sayın Öcalan'ın sağlık durumunun akıbetinin nasıl olduğunu bilmiyor ve endişeli. Bundan kaynaklı da bir an önce görüşmelerin sağlanması ve gerekli açıklamanın yapılması gerekiyor. Öte yandan tecridin kaldırılmasını ve ailelerin görüşme sağlayabilmelerine izin verilmesi gerekiyor.”