Şenyaşar ailesi ‘taraflı savcı’ ile görüşmeyi reddetti

Urfa Adliyesi önünde 9 gündür oturma eylemi yapan Şenyaşar ailesi, Urfa Valisi Vali Abdullah Erin ile görüştü. Aile, savcı ile görüşmeyi ise reddediyor.

Suruç’ta AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırıları sonucunda eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar'ı yitiren Emine Şenyaşar, saldırıda yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte dokuz gündür “adalet” talebiyle oturma eylemi yapıyor.

Eylemin dokuzuncu gününde anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, Güvenlik Şube Müdürü'nün görüşme talebi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Ferit Şenyaşar, görüşmede adalet taleplerini yinelediklerini söyledi.

Aile, daha sonra Urfa Valisi Abdullah Erin ile görüştü. Ferit Şenyaşar, valinin kendilerine başsavcı ile görüşmeleri için talepte bulunduğunu ancak bunu kabul etmediklerini kaydetti.

Şenyaşar, "Başsavcının siyasi baskı altında olduğunu düşünüyoruz. Devam eden hastane ayağı soruşturmasında da taraflı bir iddianame kaygısı taşıyoruz. Bu sebeple görüşmenin bir fayda sağlamayacağını düşünüyoruz” dedi.

Bu arada Halkların Demokratik Partisi (HDP) Belediye Meclis üyelerinden oluşan bir heyet adliye önündeki aileye dayanışma ziyaretinde bulundu.